Welkom ouder of verzorger

Laat ons weten tegen welke problemen je aanloopt, samen zoeken we een oplossing die past bij jouw kind.

Praktijk Vergne

Wat kunnen we voor je doen?

Iedereen heeft wel eens met uitdagingen te maken. Maar soms – bijvoorbeeld wanneer de boosheid verergert, er problemen zijn op school of wanneer jouw kind (te) vaak moeite heeft om zich te concentreren – is het fijn om wat extra hulp te krijgen.

Laat ons dan ook vooral weten wat er aan de hand is, zodat we jouw kind – en jou als ouder of verzorger – verder kunnen helpen met advies, onderzoek, behandeling of trainingen. We zijn er graag voor jullie!

Hulpvragen

Waarmee kan ik bij jullie terecht?

Wij zijn er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, die tegen uitdagingen aanlopen op het gebied van leren, gedrag en ontwikkeling. Dit kan dus van alles zijn: van depressieve klachten tot problemen op school, en van angst tot (mogelijke) dyslexie.

En we zijn er niet alleen voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder of verzorger – bijvoorbeeld in de vorm van ouderbegeleiding. Want door samen te werken, en door ook de thuissituatie of omgeving positief te veranderen, helpen we jouw kind aan meer rust, vertrouwen en een stevige basis.

Verwachten

Waar moet ik beginnen?

De eerste stap is aan de ene kant simpel, en aan de andere kant vaak ook een grote drempel: contact met ons opnemen. Weet vooral dat je niet de enige bent die het misschien even niet meer weet, en dat het oké is om extra hulp in te schakelen.

Achtergrond

Wat is jullie achtergrond?

Ons team bestaat uit kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen en nog vele andere ervaren professionals met een SKJ- en/ of BIG-registratie. Hierdoor hebben we veel kennis en kunde in huis om jouw kind – en jou als ouder of verzorger – goed verder te kunnen helpen.

En om zeker te weten dat we dit goed (blijven) doen, meten we ook continu of andere ouders/verzorgers en natuurlijk de kinderen en jongeren zelf tevreden zijn met hoe we werken, en hoe we ons verder door kunnen ontwikkelen.

Proces

Hoe werkt het?

De eerste stap is om contact op te nemen, zodat we kunnen doorvragen wat er aan de hand is. Vervolgens geven we advies welke stappen we verder kunnen nemen. Voelt het goed? Dan kun je jouw kind aanmelden en gaan we samen aan de slag.

Hierbij verwachten we dat jij als ouder ook betrokken bent bij het proces, en zelf ook (mee)werkt aan de benodigde veranderingen. We begeleiden je stap voor stap in dit proces, zodat je precies weet waar je aan toe bent en waarom we doen wat we doen.

Vergoeding

Hoe zit het met kosten?

Wij werken samen met de gemeenten Haaglanden en Holland-Rijnland. Dit betekent dat we contracten hebben waardoor de meeste zorg vergoed kan worden. Maar ook wanneer zorg niet vergoed wordt kunnen we je verder helpen. Hoe het werkt lees je hier:

Handig

Handige websites

Kijk voor meer informatie op:

Contact

Heb je een andere vraag?