Voor jongeren

Zit je niet goed in je vel of heb je een probleem waar je graag hulp bij zou willen? Wij helpen je graag.

Contact

Bel of mail ons

Wat goed dat je hulp zoekt! Wij zijn er voor kinderen en jongeren zoals jij, die vastlopen, zich alleen voelen of gewoon (even) niet weten wat ze moeten doen. Je kan ons bellen, mailen of nog even verder lezen over wat we voor je kunnen doen. We helpen je graag om weer goed in je vel te zitten.

Verwachten

Wat doen jullie precies?

Wij helpen kinderen en jongeren tot 18 jaar om te gaan met allerlei uitdagingen, zoals problemen met leren, omgaan met gevoelens als boosheid, verdriet of angst en hoe je je beter kan concentreren. Wij willen vooral dat jij je weer lekker in je vel voelt, en dat doen we door met je mee te denken, je training te geven of door tips te geven over hoe je beter kunt leren.

We kijken hierbij ook hoe je ouders of verzorgers je kunnen helpen, wat de school kan doen en wie in jouw omgeving nog meer kan helpen. Want je hoeft dit niet alleen te doen en er is niks ‘mis’ met je: we kijken samen hoe we jou verder kunnen helpen.

Hoe

Hoe werkt het?

Jij kan ons bellen of mailen, of misschien doen jouw ouders, verzorgers, de huisarts of iemand van school dit. Wij stellen dan vooral veel vragen om te kijken wat er aan de hand is en hoe we je verder kunnen helpen. En jij mag ons natuurlijk alles vragen wat je wil weten!

Hoe het dan verder gaat hangt af van wat je wilt en wat je nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld een training zijn, een gesprek, een opdracht. Aan de hand hiervan maken een plan van aanpak en bespreken stap voor stap met je wat we willen doen en waarom dit zo is. Als jij je hierin kunt vinden, gaan we met het plan aan de slag!

Ouders

Komen mijn ouders erachter?

Als je ons belt met een vraag, gaan we niet meteen je ouders bellen. Maar als we je verder gaan helpen kan het zijn dat we wel contact opnemen met je vader, moeder of verzorger.

Als je 12 t/m 15 jaar oud bent, moeten je ouders toestemming geven voor de aanmelding. Dit betekent dat we contact met hen moeten opnemen. We overleggen dit samen met jou, zodat we dit kunnen doen op een manier die jij prettig vindt.

Als jij 16 jaar of ouder bent, mag je jezelf aanmelden en hoeven je ouders niet op de hoogte gesteld te worden, tenzij er ernstige zorgen zijn. We zullen dit altijd eerst met je bespreken.

Delen

Wat deel ik met mijn ouders?

Dat is aan jou. Wij zullen je wel advies geven wat je met je ouders kan delen, en hoe je dit kan doen als je dit lastig vindt. Soms worden je ouders ook betrokken in de behandeling, zodat zij jou ook verder kunnen helpen. Dit doen we alleen in overleg met jou, zodat je precies weet wat er allemaal gebeurt.

Telefoon

Belangrijke telefoonnummers

  • Praktijk Vergne: 070 – 770 90 60 – Als je niet weet waar je moet beginnen
  • Crisisdienst: XXX – Voor….
  • Huisarts: Bel …
  • Kindertelefoon: 0800 – 0432 – Voor alles waar je over wilt praten

Website

Handige websites

Contact

Heb je een andere vraag?