Behandeling

Samen gaan we aan de slag met een oplossingsgerichte aanpak die op maat is gemaakt voor jouw kind.

Nodig

Wat is er nodig?

In de intakefase hebben we de huidige stand van zaken besproken. 
In sommige gevallen is behandeling niet nodig en kan enkel een advies al helpend zijn. Indien we voldoende informatie hebben om direct een behandelplan op te stellen doen we dit, en soms verhelderen we het beeld door middel van diagnostiek en starten we daarna met de behandeling. We hebben verschillende soorten behandeling in huis, waardoor we een behandeling inzetten die bij jouw kind past. Hierbij kijken we altijd vanuit een systemische blik – we kijken niet alleen naar jouw kind maar ook naar zijn of haar omgeving – en werken we oplossingsgericht, door jullie sterke kanten te benutten.

Hulp

Welke hulp bieden wij

Onze kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen helpen kinderen en jongeren met uitdagingen op het gebied van leren, gedrag en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan (te) snel boos worden, niet (goed) kunnen concentreren of moeite hebben met interactie met andere kinderen of volwassenen. Klik verder om meer te lezen bij welke hulpvragen we je kunnen ondersteunen.

Methoden

Behandelmethoden

Wij werken met een multidisciplinair team van professionals. Dit houdt in dat we vele verschillende behandelmethoden kunnen toepassen, zodat je voor allerlei uitdagingen op het gebied van leren, gedrag en ontwikkeling – bij kinderen en jongeren tot 18 jaar – bij ons terecht kan. Al deze behandelmethoden zijn evidence based, wat betekent dat ze zijn gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten: er is dus bewijs dat het werkt.

De behandelmethoden die we inzetten – in groepen of juist individueel – zijn bijvoorbeeld:

  •  Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT)
  •  Schrijftherapie
  • Trainingen
  • Ouderbegeleiding
  • Psycho-educatie

Neem vooral contact met ons op om te bespreken wat jouw hulpvraag is, zodat we samen kunnen kijken welke aanpak en behandelmethode het beste past bij jouw kind.

Dyslexiezorg

Dyslexiezorg

Wij bieden dyslexiebehandeling aan voor kinderen bij wie dyslexie is vastgesteld.

Vervolgens focussen we tijdens de behandeling op de talenten en mogelijkheden van jouw kind. Door deze uit te vergroten werken we vanuit positiviteit en kracht aan het verbeteren van lezen en/of spellen, en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. We werken hierbij met de innovatie online behandelmethode Skribbel.

Contact

Meer weten?