Training ‘Omgaan met ADHD’

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Voordelen

Omgaan met ADHD

Veel kinderen hebben moeite om zich te concentreren of voelen drukte in hun hoofd. Maar als dit veroorzaakt wordt door ADHD kunnen er grotere uitdagingen zijn op het gebied van aandacht en concentratie, die voor problemen kunnen zorgen in hun dagelijkse leven. Wij helpen kinderen dan ook om goed met de drukte in hun hoofd en lichaam om te gaan, én om de voordelen te zien die ADHD ze kan opleveren.

Voor

Voor wie

In deze training richten we ons op kinderen tussen de 9 en 12 jaar met de diagnose ADHD. Vooral wanneer zij last hebben van de drukte in hun hoofd, en dit zich uit in druk gedrag, onrust of problemen in de omgang met anderen. Samen oefenen we in de interactie met anderen en vooral ook goed naar je eigen gevoel te luisteren.

Inhoud

Insteek training

De training ‘Omgaan met ADHD’ is ontwikkeld door GZ-psycholoog Tirtsa Erlich en vaktherapeut Jacqueline Hilbers. In vijf bijeenkomsten leren we jouw kind wat ADHD nu eigenlijk is, hoe je er mee om kan gaan zodat je er zo weinig mogelijk last van hebt én hoe je er zelfs voordeel uit kan halen door op je kwaliteiten te focussen.

We gaan aan de slag met oefeningen, doen rollenspellen en de kinderen – maximaal 6 per groep – delen zelf ook ervaringen en tips met elkaar zodat ze elkaar verder kunnen helpen.

Opbouw

Opbouw training

Voordat we met de eerste bijeenkomst starten, voeren we – de kinderpsycholoog die ook de training zal geven – een intakegesprek met jou als ouder of verzorger en jouw kind. We bespreken hoe het thuis en op school gaat, wat jullie wensen, behoeften en mogelijkheden zijn én wat je aan het eind van de training bereikt wilt hebben.

De training bestaat vervolgens uit vijf bijeenkomsten van 90 minuten – met minimaal één en maximaal twee trainers – waarin we de volgende vragen beantwoorden:

  • Wie ben jij? Wat betekent ADHD voor jou?
  • Wat is ADHD precies?
  • Wat kan moeilijk zijn wanneer je ADHD hebt?
  • Hoe kan je je concentratie verhogen?
  • Hoe kan je rustig aan een taak werken?
  • Hoe kan je met meer aandacht aan een opdracht werken?
  • Hoe ga je om met moeilijke situaties?
  • Hoe krijg je begrip en hulp van anderen?
  • Hoe ga je bewust om met je eigen energie?
  • Hoe leer je trots zijn op jezelf?

Onze kinderpsycholoog sluit de training af met een eindevaluatie waarin we bespreken wat er allemaal is geleerd en hoe jouw kind dit zelf in de praktijk kan brengen. Ook is er na afloop van iedere bijeenkomst gelegenheid voor ouders om even kort te bespreken hoe het is gegaan.

Informatie

Trainingslocatie en -data

Start Woensdag 20 maart 2023
Tijdstip 15.30 – 17.00 uur

 

Start Woensdag 15 maart 2023
Tijdstip 13.30 – 15.00 uur
Heb je nog vragen of wil je even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op.

Contact

Jouw kind aanmelden?