Training ‘Omgaan met ADD’

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Kwaliteiten

Focus op kwaliteiten

Veel kinderen hebben moeite om zich te concentreren of dromen regelmatig weg in hun hoofd. Maar als dit veroorzaakt wordt door ADD kunnen er grotere uitdagingen zijn op het gebied van aandacht en concentratie, die daardoor voor problemen zorgen in hun dagelijkse leven.

Wij helpen kinderen dan ook om goed met de gedachten in hun hoofd om te gaan, én om te focussen op de voordelen die ADD met zich mee kan brengen en de kwaliteiten die zij daardoor hebben.

Voor

Voor wie

In deze training richten we ons op kinderen tussen de 8 en 12 jaar met de diagnose ADD. Vooral wanneer zij moeite hebben om hun aandacht erbij te houden, en dit zich uit in afwezig gedrag, onrust, uitdagingen op school of problemen in de omgang met anderen. Samen oefenen we om je beter te concentreren en vooral ook goed naar je eigen gevoel te luisteren.

Insteek

Insteek training

De training ‘Omgaan met ADD’ is ontwikkeld door GZ-psycholoog Tirtsa Erlich en vaktherapeut Jacqueline Hilbers. In vijf bijeenkomsten leren we jouw kind meer over wat ADD nu eigenlijk is, hoe je er mee om kan gaan zodat je er zo weinig mogelijk last van hebt én hoe je kan focussen op je kwaliteiten en de voordelen die je juist hebt dánkzij de ADD.

We gaan aan de slag met oefeningen, doen rollenspellen en de kinderen – maximaal 6 per groep – delen zelf ook ervaringen en tips met elkaar zodat ze elkaar verder kunnen helpen.

Opbouw

Opbouw training

Voordat we met de eerste bijeenkomst starten, voeren we – de kinderpsycholoog die ook de training zal geven – een intakegesprek met jou als ouder of verzorger en jouw kind. We bespreken hoe het thuis en op school gaat, wat jullie wensen, behoeften en mogelijkheden zijn én wat je aan het eind van de training bereikt wilt hebben.

De training bestaat vervolgens uit vijf bijeenkomsten van 90 minuten – met minimaal één en maximaal twee trainers – waarin we de volgende vragen beantwoorden:

  • Wie ben jij? Wat betekent ADD voor jou?
  • Wat is ADD precies?
  • Wat kan moeilijk zijn wanneer je ADD hebt?
  • Hoe kan je je concentratie verhogen?
  • Hoe kan je met meer aandacht aan een opdracht werken?
  • Hoe ga je om met moeilijke situaties?
  • Hoe krijg je begrip en hulp van anderen?
  • Hoe leer je trots zijn op jezelf?

Onze kinderpsycholoog sluit de training af met een eindevaluatie waarin we bespreken wat er allemaal is geleerd en hoe jouw kind dit zelf in de praktijk kan brengen. Ook is er na afloop van iedere bijeenkomst gelegenheid voor ouders om even kort te bespreken hoe het is gegaan.

Informatie

Trainingslocatie en -data

Start Nader te bepalen
Tijdstip
Start Nader te bepalen
Tijdstip
Heb je nog vragen of wil je even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op.

Contact

Jouw kind aanmelden?