COMET – Zelfbeeld training voor kinderen en jongeren

Voor kinderen tussen 8 en 18 jaar.

Zelfbeeld

Zelfbeeld training voor kinderen en jongeren

De zelfbeeldtraining is een training die zich richt op een negatief zelfbeeld bij kinderen en
jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De training is gebaseerd op de COMET-training voor volwassene. Groepsgewijs zal aan de hand van oefeningen het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren een boost gegeven worden.

Voor

Voor wie

De zelfbeeldtraining is een training die zich richt op een negatief zelfbeeld bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De training is gebaseerd op de COMET-training voor volwassenen van Kees Korrelboom. Drs. Marije Kuin en Paulien Peters hebben, omdat zij in de praktijk veel kinderen en jongeren tegenkwamen met een negatief zelfbeeld, een protocol ontwikkeld voor deze doelgroep. Groepsgewijs zal aan de hand van oefeningen het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren een boost gegeven worden.

Intake

Intake

Voor aanvang van de training vindt eerst een intakegesprek plaats met ouders en kind. We bespreken dan de hulpvraag en hoe uw kind thuis en op school functioneert.

Opbouw

Opbouw training

De zelfbeeldtraining bestaat uit acht sessies van 90 minuten, waarin een techniek wordt getraind die ervoor zorgt dat je positiever over jezelf gaat denken. Er kunnen maximaal 8 kinderen aan de training deelnemen.

  Opbouw

  Ouders

  Naast de acht lessen voor de kinderen zijn er ook twee ouderavonden. Tijdens deze avonden krijgen de ouders inhoudelijke informatie over het verloop van de training en zullen verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk aan:

  • Hoe functioneert mijn kind tijdens de trainingen?
  • Wat kan ik thuis doen om mijn kind te ondersteunen?
  • Ervaringen uitwisselen met andere ouders.

  Informatie

  Trainingslocatie en -data

  Start Maandag 6 februari 2023
  Tijdstip 15.00 – 16.30 uur
  Start Woensdag 8 februari 2023
  Tijdstip 13.30 – 15.00 uur
  Heb je nog vragen of wil je even overleggen? Neem dan vooral contact met ons op.

  Contact

  Jouw kind aanmelden?